Plasma aansteker

Plasma aanstekers zijn butaangasvrije, elektronische aanstekers. De eigenschappen van de plasma-aansteker zijn een verbetering op de normale wegwerpaansteker. Met een snelle klik genereert het een enkele of dubbele plasma boog die heter is dan vuur. Ze werken door het genereren van een kleine elektrische boog tussen een paar keramische elektroden. Deze kleine boog is heter dan een traditionele open vlam.

Lees ook de uitgebreide blog: Wat is een plasma aansteker?

Wat zijn voordelen van een plasma aansteker?

Een plasma-aansteker heeft veel voordelen ten opzichte van een reguliere aansteker, die voornamelijk werkt op een mengsel van propaan en butaan, organische stoffen die, bij verbranding, onder meer koolstofdioxide als eindproduct vormen. 

voordelen plasma aansteker

Andere voordelen van een plasma aansteker zijn dat deze oplaadbaar zijn, hebben geen gasverbruik, bevatten een directe ontsteking en hebben een statische vlam. Vooral omdat de plasma aanstekers een statische 'vlam' hebben, maakt het ze ideaal als stormaansteker en zijn ze veel handelbaarder. Het maakt dan ook niet uit of je ze op ze kop houdt of in de storm. Dit maakt ze dan ook perfect als kaarsenaansteker.

 

SUPERLIT COLLECTIE