Plasma aanstekers: 10 voor en nadelen op een rij

De stijgende vraag naar plasma-aanstekers, ook bekend als 'elektrische USB aanstekers', komt niet uit de lucht vallen. Dit heeft deels te maken met de alsmaar stijgende populariteit van coole gadgets. Een vlam loze aansteker spreekt daarnaast ook tot de verbeelding en is mede daardoor geliefd als geschenk of verjaardagscadeau. Maar wist je al dat deze esthetische vorm van elektrische aanstekers ook veel voordelen biedt ten opzichte van wegwerpaanstekers en navulbare aanstekers op gas? Onder andere voor ons klimaat! Liefhebbers en verzamelaars van deze aanstekers willen niets anders meer. Wij zetten de voordelen en nadelen op een rij zodat er weloverwogen een keuze gemaakt kan worden. Wij verhullen de minpunten zeker niet, maar zijn er van overtuigd dat de voordelen zwaarder wegen. Zo is deze vorm van aanstekers initieel een grotere investering, maar verdient zij dit op de lange termijn ook terug. Daarnaast produceert deze vorm van aanstekers ook geen koolstofdioxide bij verbranding, dat is beter voor de wereld.

Lees ook: Wat is een plasma aansteker precies?

Voordelen van een plasma-aansteker

Duurzaam omgaan met energie.

Wellicht onverwachts, maar ook met aanstekers kun je een steentje bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelen. Elektrisch opladen maakt brandbare grondstoffen overbodig. En op grote schaal, maakt dit een grote impact op de wereldwijde energietransitie die we moeten trotseren. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst van al onze collecties naar verschillende goede doelen.

Makkelijk opnieuw op te laden.

In slechts 60-90 minuten laad je een plasma aansteker op en kan je hem, verschillend per model, honderden keren gebruiken. Superlit modellen zijn altijd eenvoudig op te laden met een USB kabel. Daarnaast zorgt de batterij indicator ervoor dat u precies weet wanneer de aansteker toe is aan een korte oplaadbeurt.

Geen brandstoffen nodig.

Ten opzichte van butaan en methaan aanstekers is het grootste voordeel voor plasma juist iets wat volledig ontbreekt: brandstof! Plasma aanstekers zijn tegenwoordig online te koop in een veelvoud aan modellen. Ook voor u zal er een Superlit model aan persoonlijke voorkeuren en wensen voldoen. Het ontbreken van de noodzaak om de aansteker regelmatig bij te vullen met gas of een andere brandstof levert uiteindelijk kostenbesparing op. En niet te vergeten; het is beter voor ons milieu.

Bestand tegen extreme weersomstandigheden.

Er is geen storm of windvlaag die deze fraai gekleurde plasmabogen kan temmen. De elektrische Superlit aansteker is volledig wind en stormbestendig, wat in de open buitenlucht goed van pas komt. Van het aansteken van de barbecue in de tuin, tot het starten van een kampvuurtje op de camping of geurkaarsen in huis.

Veiliger dan alternatieve aanstekers.
Er is geen licht ontvlambare vloeistof aanwezig, en u hoeft ook niets bij te vullen met bijvoorbeeld butaan. Vuurwerkverkopers raden altijd aan om een plasmastraal te gebruiken in plaats van lucifers of aanstekers op gas. De plasma aansteker die wij aanbieden is ook ontwikkeld met het oog op de hoogste kwaliteits-standaarden en veiligheidseisen. Zo geniet u van een ingebouwd veiligheidssysteem die automatisch oververhitting voorkomt.

Nadelen van een plasma aansteker

Onderhoud en schoonmaken.

In tegenstelling tot wegwerpaanstekers, schaft u de Superlit plasma aansteker aan voor de lange termijn. Deze zal dus na verloop van tijd moeten worden onderhouden met bijvoorbeeld een simpele poetsbeurt. Gelukkig is dit geen ingewikkelde of tijdrovende klus!

Lees ook: het onderhouden van een plasma aansteker voor een lange levensduur.

Kleine bereikbaarheid.

De omschakeling van een vlam naar plasmaboog kan even wennen zijn omdat de bereikbaarheid kleiner is van de plasmabogen. Het voorwerp dat aangestoken moet worden moet echt in de plasmabogen geplaatst worden, waarbij een vuurtje vaak groter is. Wel levert dit voordelen op in veelvoorkomende situaties zoals het aansteken van kaarsen. Er is geen vlam meer die vingers verbrandt, en richten gaat met veel meer precisie dan voorheen.

Slijtage, snelle ontlading en het ontbreken van afstelling.

Ook een plasma aansteker heeft - net als bijvoorbeeld de batterij in uw smartphone - niet het eeuwige leven. Bij verantwoord gebruik zal de aansteker het langst meegaan. Het is dan ook belangrijk dat je de batterij van de aansteker goed behandeld en niet overlaad.

Koop plasma aanstekers bij betrouwbare leveranciers.

Plasma aanstekers worden online steeds meer verkocht. Door een toename van het aanbod, de variatie en de pluspunten die het met zich meebrengt. Ook voor aanstekers geldt dat kwaliteit voor kwantiteit moet gaan. Zeker als het gaat om plasma aanstekers, die je lang en veilig in gebruik wenst te nemen. Het is aan te bevelen bij een betrouwbare leverancier uw aansteker(s) te bestellen, liefst gevestigd in Nederland. Zo voorkom je teleurstelling met louche leveranciers en minimaliseer je de risico's. Wij leveren plasma aanstekers van de hoogste kwaliteit, en staan je graag te woord om aanvullende vragen te beantwoorden, mocht dit nodig zijn.

> Shop hier al onze aansteker modellen.

Leave a comment

All comments are moderated before being published

SUPERLIT COLLECTIE